Σοκολατένιο υγρό κέικ με υπογραφή Καλλίδη

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Βασίλης Καλλίδη

ΥΓΡΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ απο τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα):

  • 350 γρ. σοκολάτα
  • 100 γρ.  βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml γάλα εβαπορέ
  • 2 κ.σούπας κακάο
  • 4 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 κ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • 4 αυγά

 

Για τη σως:

  • 300 γρμ ζάχαρη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας
  • 1 κ.σούπας βούτυρο

cake

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τη ζάχαρη της σως μαζί με τη γλυκόζη να γίνουν καραμέλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε τη σως να κρυώσει. Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, το γάλα και τη ζάχαρη σε  χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το κακάο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στη ζύμη το αλεύρι και το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Παράλληλα προσθέτουμε στη ζύμη και τα αυγά ένα – ένα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα μεγάλη ή μικρά φορμάκια και μοιράζουμε τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα, τη μεγάλη φόρμα 35 λεπτά και τα φορμάκια για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και σως καραμέλας.

Συνταγή απο την εκπομπή «Ελένη»

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.