Backstage24.gr
Γεύσεις

Σολομός φρικασέ

Για να μην μένουμε στα ίδια!

Υλικά

200 γρ. χόρτα (σπανάκι)
2 μέτρια μαρούλια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
φέτες πορτοκάλι
χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
50 γρ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο, 250 γρ. το καθένα
5 κλωναράκια θυμάρι (μόνο φύλλα)
1 κλωναράκι δεντρολίβανο (μόνο φύλλα, ψιλοκομμένα)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Βράζουμε εκεί μέσα τα χόρτα για λίγο ώστε να “κρατάνε” (3-4 λεπτά στην περίπτωση του σπανακιού). Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε κρατώντας τα στην άκρη.
Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα ή σε πήλινη γάστρα τα χόρτα ανακατεμένα με το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, τις φέτες με το πορτοκάλι γύρω-γύρω, τον χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε από πάνω τον σολομό, αλάτι-πιπέρι και τα μυρωδικά (θυμάρι και δεντρολίβανο).
Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ώστε ο σολομός να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Πηγή:akispetretzikis.

Related posts

Κοτόπουλο παρμεζάνα

supervisor

Εύκολα αλμυρά muffins με τυρί και ζαμπόν

Αναστάσης Δαφνής

Vegan κέικ σοκολάτας

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου