Backstage24.gr
Γεύσεις

Σουφλέ με πατάτες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3-4 πατάτες
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 200 γρ.ανάμικτο τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι-κασέρι
  • 4-5 φέτες παριζάκι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • αλάτι-πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 πλούσια στρώση μπεσαμέλ

Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με το πρές πουρέ.
Στην ίδια κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
Λαδώνουμε το ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Απο πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί να κάνει κρούστα.
Ψήνουμε στους 180° για 30′ περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δοσολογία των υλικών είναι για 1 μεσαίο πυρέξ, αν φτιάξετε πιο μεγάλι ταψί, φυσικά οι δόσεις τροποποιούνται ανάλογα.

Related posts

Λεμονόπιτα

paraskevi.eustathiou

Σολωμός με πικάντικες φακές και φασολάκια

paraskevi.eustathiou

Σουπιές φρικασέ

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου