Νοστιμότατο με λίγες θερμίδες!
- 225 γρ. noodles αβγού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 3/4 φλ. γάλα άπαχο
- 1/2 φλ. τυρί κρέμα, μαλακό με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. αρακά, κατεψυγμένο
- 1/2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 (150 γρ.) συσκευασίες τόνου σε νερό, στραγγισμένο
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Μαγειρεύουμε τα noodles αβγού, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χωρίς να προσθέσουμε αλάτι ή μαγειρικά λίπη. Στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και μαγειρεύουμε 6 λεπτά ή μέχρι το καρότο να γίνει τρυφερό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να γίνει παχύρευστο.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, τον αρακά, 1/4 φλ. παρμεζάνα και τον τόνο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/4 φλ. παρμεζάνα και ψήνουμε 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει ελαφρώς.