Ένα πανεύκολο φαγητό, το γνωστό σουφλέ με ζαμπόν και τυρί λίγο παραλλαγμένο. Η νοστιμιά σε αυτό το πιάτο βρίσκεται στο τυρί τσένταρ που του ταιριάζει ιδανικά.
Υλικά:
- 1 1/2 φραντζόλα άσπρο ψωμί
- 1 κιλό ζαμπόν
- 450γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 8 αυγά
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ξηρή
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Εκτέλεση:
Βουτυρώστε ένα 20 X 30 ταψί. Κόψτε το ψωμί σε φέτες 2,5 εκατοστών και καλύψτε τον πάτο του ταψιού με το ψωμί.
Απλώστε το μισό ζαμπόν πάνω στο ψωμί και στη συνέχεια το μισό τυρί πάνω στο ζαμπόν.
Προσθέστε άλλο ένα στρώμα από φέτες ψωμιού, στη συνέχεια, ζαμπόν και τυρί. Τελειώστε με μια τελική στρώση ψωμί.
Σε 1 λίτρου κύπελλο μέτρησης, ανακατέψτε τα αυγά και το γάλα. Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας αυγό και το μείγμα του γάλακτος και ανακατέψτε μέσα και την μουστάρδα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίξτε το μείγμα στο κύπελλο μέτρησης και ανακατέψτε καλά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το περιχύνουμε στο ταψί, κατανέμοντας ομοιόμορφα το υγρό σε όλα τα υλικά. Καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο για όλη την νύχτα.
Ψήνουμε στους 160°C για 50-60 λεπτά ή μέχρι τα αυγά να ψηθούν. Αφαιρέστε το από τον φούρνο και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά πριν το κόψετε και σερβίρετε.