Γρήγορη και εύκολη σούπα ιδανική και για κρυολογήματα!
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο3,5 – 4 κιλά, κομμένο στα 8 κομμάτια
- 6 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- Μισό ματσάκι σπανάκι, κομμένο κατά πλάτος
- 1 πακέτο τορτελίνια, κατά προτίμηση λαχανικών
- 3 πρέζες αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και τοποθετούμε τα κομμάτια σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ζωμό και 2 φλ. νερό και τα βράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή θερμοκρασία.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί στο εσωτερικό του, περίπου για 35 λεπτά.
Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα (κεψές) τον αφρό από την επιφάνεια του νερού.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τέλος, τεμαχίζουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε τα οστά.
Εν τω μεταξύ, σουρώνουμε το ζωμό και το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα και το βράζουμε ξανά.
Προσθέτουμε τα καρότα, το σπανάκι, τα τορτελίνια, το αλάτι, και το πιπέρι και σιγοβράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν βράσουν τα τορτελίνια, προσθέτουμε το κοτόπουλο κα βράζουμε για 3 λεπτά.
Τέλος, σερβίρουμε με μία κουτάλα την σούπα στα μπολ και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.