Backstage24.gr
Γεύσεις

Σούπα με άγρια μανιτάρια

Για τις κρύες νύχτες του Δεκέμβρη!

Υλικά:

  • 140 γρ φρέσκα μανιτάρια shiitake
  • 140 γρ φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 140 γρ φρέσκα μανιτάρια porcini
  • 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 115 γρ βούτυρο ανάλατο και 1 κ.σ., ξεχωριστά
  • 1 φλ κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 1 καρότο, τεμαχισμένο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι και 1 κ.γ. λιωμένο θυμάρι, ξεχωριστά
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 φλ πράσα, τεμαχισμένα , μαζί με τα λευκά τους μέρη (2 πράσα)
  • 1/4 φλ αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1 φλ λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 1 φλ κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 1/2 φλ μαϊντανός, λιωμένος

Εκτέλεση:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με στεγνή χαρτοπετσέτα, χωρίς να τα πλύνουμε.

Χωρίζουμε τα στελέχη από τα κεφάλια των μανιταριών.

Χοντροκόβουμε τα στελέχη.

Τεμαχίζουμε σε φέτες τα κεφάλια των μανιταριών και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα στελέχη των μανιταριών, το κρεμμύδι, το καρότο, το κλωνάρι θυμαριού, 1 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε 6 φλ νερό, βράζουμε και κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά.

Σουρώνουμε, κρατώντας τα υγρά. Θα έχουμε περίπου 4 1/2 φλ ζωμό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο νερό.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε τα πράσα.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τα κεφάλια των μανιταριών και συνεχίζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας.

Βάζουμε τον ζωμό, το λιωμένο θυμάρι, 1 1/2 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά και την πλήρη κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε χωρίς να βράσουμε.

Σερβίρουμε ζεστή.

Related posts

Μελομακάρονα

editor

Φτιάξε Daquiri ακτινίδιο και «άραξε» με την παρέα σου στο μπαλκόνι!

Αναστάσης Δαφνής

Πέννες με κοτόπουλο και ελιές στο φούρνο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live