Σουπιές φρικασέ

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Σουπιές φρικασέ

Υλικά:

1 κιλό σουπιές
Μαρούλι
Άνηθο
Καρότο φρέσκο
Ξερό κρεμμύδι
Πράσο
Λάδι
1 πατάτα
1/3 μαϊντανού

 

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει, μετά βάζουμε το κρεμμύδι το ξερό, το φρέσκο, το πράσο και τα αφήνουμε 3-4’ να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους, να καραμελώσουν. Έχουμε καθαρίσει τις σουπιές, έχουμε βγάλει το μελάνι, τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τις αφήνουμε 5-6’ και ρίχνουμε το μαρούλι. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το καρότο και ανακατεύουμε καλά. Στη μέση βάζουμε την πατάτα ολόκληρη.
  • Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε χωρίς να προσθέσουμε νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 25’ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Στύβουμε σε ένα μπολάκι τα λεμόνια με ένα πιρούνι, όχι σε αποχυμωτή, ρίχνουμε λάδι και χτυπάμε ταυτόχρονα.
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε την ψημένη πατάτα και την λιώνουμε με ένα πιρούνι καλά. Τη ρίχνουμε στο λαδολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε λίγα ψημένα λαχανικά από την κατσαρόλα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

 

Πηγή: argiro.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.