Σπαράγγια ομελέτα

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Σπαράγγια

Κάθε χρόνο, στις αρχές της άνοιξης, πηγαίναμε με την γιαγιά μου στα χωράφια της περιοχής, και μαζεύαμε τα πιο αγαπημένα μου χορταρικά: σπαράγγια και οβριές.

Τα σπαράγγια γίνονται καταπληκτική ομελέτα, τις δεοβριές τις κάνουμε βραστές.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Υλικά:

• ένα ματσάκι άγρια σπαράγγια
• 3 αυγά
• 1 κουτ. σούπας γάλα
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα σπαράγγια.
  • Με ένα μαχαιράκι κόβουμε το σκληρό κάτω κομμάτι και το πετάμε.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα σπαράγγια, το λάδι, το αλάτι και νερό που να τα σκεπάζει.
  • Βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, να πιουν το νερό και να μείνουν με το λάδι τους.
  • Μ᾿ ένα πηρούνι, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, τ᾿ αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε στο τηγάνι, να καλύψουν τα σπαράγγια.
  • Όταν η ομελέτα πάρει χρώμα από κάτω, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, ή δίσκου, ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.

Τη σερβίρουμε ζεστή.

  • Συνδυάζονται πολύ ωραία με τις άγριες οβρυές και συχνά βρίσκονται παρέα κοντά σε θάμνους, σε ακαλλιέργητους αγρούς και χωράφια, κυρίως κάτω από ακαλλιέργητες ελιές.
  • Μαζεύουμε τους τρυφερούς βλαστούς, δηλαδή τα νέα βλαστάρια που βγαίνουν γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου.
  • Στο μάζεμα προσέχουμε το μαλακό πάνω μέρος του κορμού, γιατί είναι ευαίσθητο και σπάει εύκολα.
  • Με ένα μαχαιράκι καθαρίζουμε το σκληρό κάτω κομμάτι και το πετάμε.

Πηγή: faghta-giagias.blogspot.com

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.