Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας, τη σπιτική γαλατόπιτα της γιαγιάς μου. Είναι πεντανόστιμη και εύκολη, χωρίς πολλά υλικά!
ΥΛΙΚΆ
4 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι αλεύρι μαζί με σιμιγδάλι
6 αυγά
λίγο αλάτι
λίγο λάδι στο ταψί (που το βάζουμε πρώτα να κάψει)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε συνεχόμενα για να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε το αλάτι, αλείφουμε το ταψί με αρκετό λάδι και το αφήνουμε να κάψει λίγο στη φωτιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Το ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Tip: Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα
ΚΑΛΉ ΌΡΕΞΗ