Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!
Για το λαχταριστό cheesecake του BS24 θα χρειαστείς:
Για την βάση:
– 250γρ. μπισκότα Dijestive
– 125γρ. βούτυρο λιωμένο
Κάνεις τρίμματα τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τοποθετείς τη σκόνη που δημιουργείται σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μπρίκι και στη συνέχεια ραντίζεις τη βάση. Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά το πολύ. Το βγάζεις από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει.
Για την κρέμα:
– 450γρ. τυρί κρέμα
– 45γρ. ζάχαρη άχνη
– 200ml. κρέμα γάλακτος
– ξύσμα λεμονιού (ιδανικά μισού λεμονιού για να μην πικρίσει)
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και την άχνη. Με ένα μίξερ χειρός ανακατεύεις καλά τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο γυαλιστερό μείγμα. Τέλος, προσθέτεις το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύεις 2 , 3 λεπτά ακόμα. Ρίχνεις την γέμιση πάνω στην βάση και το βάζεις στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις το topping.
Για την επικάλυψη με φράουλες:
– 100γρ. ζάχαρη
– 500γρ. φράουλες
– 1 κλωνάρι βανίλιας ή μια δόση βανίλια σκόνη
Ρίχνεις σταδιακά σε ένα τηγανάκι τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει (να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα). Προσθέτεις τις φράουλες και το κλωνάρι βανίλιας. Ανακατεύεις συνέχεια και βράζεις σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες και να “δένει” η σάλτσα φράουλας την κατεβάζεις από τη φωτιά. Την τοποθετείς κρύα πάνω στο cheesecake.
Ολοκληρώνεις τη διαδικασία έχοντας το γλυκό στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες τουλάχιστον, ώστε να δέσει καλά. Καλή απόλαυση!