Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σπιτικό Sushi εύκολα και γρήγορα

Θες να φας sushi αλλά θες και την άνεση του σπιτιού σου. Είναι ευκαιρία να καλέσεις το φλερτ ή φίλους και να δείξεις τα κρυφά σου ταλέντα.

Ακολούθησε την συνταγή βήμα – βήμα και θα έχεις τα πιο νόστιμα sushi rolls.

Θα χρειαστείς:

Μία βάση μπαμπού, φύκι φύλλο, ρύζι για sushi. Φιλέτο τόνου ή σολομού ή αβοκάντο ή γαρίδες ή ότι άλλο προτιμάς.

  1. Άπλωσε το φύλλο – φύκι με στεγνά χέρια, πάνω στο μπαμπού, με την «άγρια» πλευρά προς τα πάνω.
  2. Βρέξε τα χέρια σου και βάλε μια μικρή χούφτα ρύζι πάνω στο φύκι. Άπλωσε το με προσοχή (μην το πιέσεις), βρέχοντας συχνά τα χέρια σου γιατί το ρύζι κολλάει αρκετά. Άσε ακάλυπτο το φύκι στο πάνω μέρος περίπου 2 εκ.
  3. Στην μία άκρη της βάσης, την πλατιά, πρόσθεσε τα υλικά της γέμισης που προτιμάς όπως αβοκάντο, αγγούρι, σολομό, σε λεπτά μπαστουνάκια.
  4. Ξεκίνα να τυλίγεις το ρολό σου με προσοχή, ξεκινώντας με την πλευρά που έχεις τοποθετήσει τα υλικά της γέμισης.
  5. Τύλιξε το σφιχτά, αλλά μην το πιέζεις υπερβολικά. Βγάλε στην άκρη το μπαμπού και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε τα ρολάκια σου, περίπου 6 – 8 μπουκιές. Μεταξύ των κομματιών βρέξε το μαχαίρι.

Tip: Αφού απλώσεις το ρύζι και πριν τυλίξεις το ρολό, φρόντισε να στεγνώσεις καλά τα χέρια σου.

Από την Χρυσάνθη Στέτο

Related posts

Σουφλέ σοκολάτας με φύλλο κρούστας

editor

Γρανίτα καρπούζι με φρούτα εποχής!

Αναστάσης Δαφνής

Μπριζόλες με σάλτσα βατόμουρου

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live