Στο «Σπίτι του Ηθοποιού» και ο Γιώργος Μαρίνος

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Lifestyle

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Γιώργος Μαρίνος

Μια ζεστή αγκαλιά και κυρίως παρέα περίμενε το Γιώργο Μαρίνο μετά την περιπέτεια της υγείας του και την έξοδο του από ιδιωτικό θεραπευτήριο. Ακόμα ένας ηθοποιός στο «Σπίτι» που εμπνεύστηκε και υλοποίησε η Άννα Φόνσου.

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, εδώ δεν είναι γηροκομείο, ζουν και έρχονται νέοι άνθρωποι», μου λέει με  νόημα. Όνειρο 25 χρόνων της Άννας Φόνσου το «Σπίτι του ηθοποιού» ανοιχτή πλέον αγκαλιά, εδώ και 9 μήνες, για όσους την έχουν ανάγκη. Το «ξενοδοχείο», όπως το λέει, είναι γεμάτο και προσπαθεί μαζί με τους 5 εργαζόμενους να επιβιώσει, χωρίς κρατική επιχορήγηση.

Σπίτι ηθοποιού

Το φαγητό καθημερινά στην ώρα του, προσφορά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Είκοσι άτομα ζουν στο «Σπίτι», σαράντα συνολικά οι μερίδες που δίνονται.  Οι προϋποθέσεις για να μείνει κάποιος είναι να μην έχει έσοδα από πουθενά και να μην έχει και κατοικία στο όνομα του. Εδώ τα δωμάτια είναι επιπλωμένα, με πίνακες σπουδαίων ζωγράφων Τσαρούχη, Σπυρόπουλου, θέρμανση, air-condition, πλυντήρια και το πιο σπουδαίο, παρέα. Αισθάνονται σαν το σπίτι τους και ετοιμάζονται για την επόμενη δουλειά τους, χωρίς το άγχος του ενοικίου. Στο «Σπίτι του ηθοποιού» μπορεί κάποιος να μείνει ένα χρόνο και ήδη υπάρχει λίστα αναμονής για τους επόμενους ένοικους.

«Περιμένω κάποια στιγμή να με δεχτεί ο υπουργός πολιτισμού, που δεν ξέρω γιατί, δεν με δέχεται, ώστε να μας δώσει η πολιτεία τα λεφτά που μας χρωστάει για να ολοκληρώσουμε και το διπλανό κτήριο», καταλήγει η πρόεδρος του, Άννα Φόνσου.

Μέσα στο Φεβρουάριο οι «ένοικοι» της οδού Παναθηναίων 1 και Παναθηναίων 5, στα Κάτω Πατήσια, ετοιμάζουν ένα μονόπρακτο του Πιραντέλο. Στο χώρο γίνονται σεμινάρια υποκριτικής, ενώ στο ισόγειο λειτουργεί και καφέ μπαρ για το κοινό, που ως αντίτιμο καλείται να αφήσει, ο,τι νομίζει, στον κουμπαρά της εισόδου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr: