Backstage24.gr
Γεύσεις

Συνταγή για πέστο: Βασιλικός…ένα φυτό που πρέπει να έχεις

O βασιλικός (Ώκιμο το βασιλικό, Ocimum basilicum) είναι ένα αρωματικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών (Labiatae).

Είναι πολύ γνωστό και διαδεδομένο στα ήπια και ζεστά κλίματα. Είναι στενός συγγενής άλλων γνωστών αρωματικών φυτών, όπως το δεντρολίβανο, η ρίγανη, η μαντζουράνα, η μέντα και η φασκομηλιά κατάγεται από τις τροπικές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής, από όπου και μεταφέρθηκε στις χώρες της Μεσογείου.

Απαιτήσεις του φυτού: 

Σαν φυτό δεν είναι καθόλου απαιτητικό, αν εξαιρέσετε το πότισμά του, που από τα μέσα Ιουνίου και μετά θα πρέπει να είναι καθημερινό και αν τον “κουρεύετε” και τακτικά και φροντίσετε το σημείο που θα τον τοποθετήσετε να έχει αρκετό ήλιο, θα διατηρηθεί  ολοζώντανος και καταπράσινος όλο το καλοκαίρι. Τα άσπρα ή ροζ/μωβ λουλούδια του μυρίζουν εξίσου έντονα και περιέχουν τους σπόρους που όταν τα λουλούδια ξεραθούν μπορείτε να μαζέψετε για να φυτέψετε καινούργιους βασιλικούς την επόμενη άνοιξη. Πάντως αν δεν σας ενδιαφέρει η συλλογή σπόρων με το που αρχίσουν στην κορυφή του να βγαίνουν τα πρώτα λουλουδάκια θα πρέπει το φυτό να κουρευτεί, το γνωστό “κορφολόγημα”,  για να παραμείνει “φουντωτό” και υγιές διαφορετικά τα κλαδιά του θα αρχίσουν σιγά σιγά να εξασθενούν.

155555555

Τέλος, δεν γίνεται να μην παραθέσουμε και μια συνταγή για πέστο έτσι ώστε να απολαύσετε και γευστικά τον βασιλικό σας!

Συστατικά:

  • 50 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 20 γρ. κάσιους
  • 6 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. παρμεζάνα
  • λίγο χυμό λεμόνι προαιρετικά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.

Πηγή: thegartenders.blogspot.gr

Related posts

Μπατζίνα με κολοκύθι

editor

Ήρθε η ώρα της αμαρτίας: Φτιάξε λαχταριστά cookies με γέμιση nutella

Αναστάσης Δαφνής

Moelleux φράουλα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live