Backstage24.gr
Γεύσεις

Συνταγή για σπιτική λεμονάδα!

Πραγματικά θα ξετρελαθείς…

Ο καιρός όσο περνάνε οι μέρες φτιάχνει ολοένα και περισσότερο και σίγουρα η διάθεση για μία δροσιστική σπιτική λεμονάδα είναι στα ύψη.

Λεμονάδα με λεβάντα και βασιλικό -δεν θα σου πάρει πάνω από 20’-

Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη λεβάντα
3/4 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένα (+ άλλο λίγο για το γαρνίρισμα)
1/3-1/2 φλιτζάνι μέλι ή κρυσταλλική ζάχαρη*
5 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι χυμό φρεσκοστυμμένο λεμόνι
πάγο για το σερβίρισμα

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξε την λεβάντα και τα 2 φλιτζάνια νερό να βράσουν. Εάν χρησιμοποιήσεις κρυσταλλική ζάχαρη, πρόσθεσε τη επίσης στο νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει βγάλε από τη φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό, κλείσε με το καπάκι και άφησε το για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια στύψε το λεμόνι σε μία κανάτα και ανακατέψε το με το μέλι (αν δεν έχεις ήδη προσθέσει ζάχαρη νωρίτερα), προσθέτοντας 3 φλιτζάνια νερό. Μόλις ο βασιλικός έχει γίνει ένα με το παραπάνω μείγμα, στράγγιξε το και ρίξε το στην κανάτα με τον χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια δοκίμασε τη. Εάν η λεμονάδα είναι γλυκιά, πρόσθεσε νερό, αν έχει ξινή γεύση προσθέστε μέλι (1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά), έως ότου η λεμονάδα γίνει όπως ακριβώς τη θες. Με 1/3 φλιτζανιού μέλι έχει την ιδανική γεύση. Τοποθέτησε τη στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
Για το σερβίρισμα, βάλε τη λεμονάδα σε ένα ποτήρι με τριμμένο πάγο και γάρνιρε τη με λεβάντα και βασιλικό.

Πηγή: Queen

Related posts

Χταπόδι τηγανητό

editor

Πίτα με ανθότυρο

supervisor

Όλα στη σχάρα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live