Backstage24.gr
Γεύσεις

Ταλιατέλες με τριμμένο παντζάρι και κρέμα γάλακτος

Εύκολή συνταγή για 4 άτομα

 

ΥΛΙΚΑ:
15 γρ. βούτυρο ( 1 κ.σ.)
30 ml. ελαιόλαδο ( 2 κ.σ.)
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
3 παντζάρια καθαρισμένα και τριμμένα
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
30 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
340 γρ. ταλιατέλες
230 ml. κρέμα γάλακτος
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Διαδικασία:

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι να λιώσει και να κάψει μαζί με το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα παντζάρια και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε. Στο μεταξύ μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό μαϊντανό και τέλος το μείγμα των παντζαριών. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ, πουδράρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Κρασάτο ψαρονέφρι με μανιτάρια

Related posts

Γρήγορη μπουγάτσα με σφολιάτα

Γιάννης Μαυρίδης

Ομελέτα με καπνιστό σολομό και άνηθο

Αναστάσης Δαφνής

Σαλάτα κέιλ με μήλα σοτέ

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live