Τάρτα με γεύση καρμπονάρα

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Το βούτυρο πρέπει να είναι πάντα παγωμένο. Να φοράτε γάντια μιας χρήσης.

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την τάρτα

  • 250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 γρ. Βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κύβους
  • 60 ml. Nερό
  • 1 Πρέζα αλάτι
  • 2 Κρόκους (ο ένας για το άλειμμα της ζύμης)

Υλικά για τη γέμιση:

  • 300 γρ. Καπνιστό μπέικον,κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 300 γρ. Λευκά μανιτάρια,κομμένα στα 4
  • 50 γρ. Παρμεζάνα,τριμμένη
  • 1 κ.γ. Πάπρικα,γλυκιά
  • 2 κ.σ. Μαϊντανό
  • 2 κ.σ Σχοινόπρασο
  • 2 μέτρια αυγά
  • 150 ml. Κρέμα γάλακτος
  • 200 ml. Γάλα,πλήρες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση για τη ζύμη: Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, σε ένα μεγάλο μπολ. Φοράμε γάντια μιας χρήσης και αρχίζουμε να τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι με τα χέρια μας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Έπειτα ρίχνουμε το νερό και τον 1 κρόκο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι. Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα δίσκου, το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε δυο λαδόκολλες, τις αλευρώνουμε και αρχίζουμε ν’ ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε αυτές μ’ έναν πλάστη. Αν δούμε ότι κολλάει το ζυμάρι ρίχνουμε ακόμα λίγο αλεύρι.
Αλευρωβουτυρώνουμε μια ταρτιέρα στρογγυλή διαμέτρου 26εκ. με αποσπώμενη βάση και τοποθετούμε τη ζύμη από πάνω. Πατάμε καλά ώστε να κολλήσει η ζύμη στο σκεύος και τρυπάμε όλη την επιφάνεια του πάτου με ένα πιρούνι.
Απλώνουμε μεμβράνη πάνω από τη ζύμη και ρίχνουμε φασόλια ή φακές ώστε να καλύψουν τον πάτο. Αυτό το κάνουμε για να δημιουργήσουμε βάρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
Έπειτα βγάζουμε τη τάρτα απ’ το φούρνο αλείφουμε με ένα πινέλο τον άλλον κρόκο που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ξαναψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,ρίχνουμε 2 κ.σ. Ελαιόλαδο και έπειτα το μπέικον.Το σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά,ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε κα το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα,τα αυγά,αλάτι,πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Αδειάζουμε τη γέμιση από το τηγάνι μέσα στην τάρτα , την βάζουμε στο φούρνο, όπου προσεκτικά αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά. Ψήνουμε για 1 -1,5 ώρα μέχρι να χρυσαφίσει η τάρτα.
Αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε. 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.