Τάρτα με σοκολάτα και φράουλα

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Κάτω από την σοκολατένια κρέμα κρύβεται μια στρώση από μαρμελάδα φράουλα, που δίνει στην τάρτα έξτρα νοστιμιά.

Υλικά

Ζύμη
100 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, κρύο (από το ψυγείο), τεμαχισμένο
1 τεμ. αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο

Γκανάς
400 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
150 γρ. φράουλα μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού φράουλα
4 τεμ. φράουλες για διακόσμηση

Εκτέλεση

Ζύμη
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο της κουζινομηχανής και τα ζυμώνουμε με τον αναδευτήρα Κ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, που συγκεντρώνεται γύρω από τον αναδευτήρα (δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα). Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και τη μεταφέρουμε μέσα σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. Την πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στα τοιχώματα και κόβουμε όση τυχόν εξέχει. Απλώνουμε στο εσωτερικό της ένα κομμάτι μεμβράνη, αφήνοντας τις άκρες της να εξέχουν γύρω-γύρω. Από πάνω ρίχνουμε ρύζι γεμίζοντας την τάρτα μέχρι πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται). Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε τη ζύμη μόνη της για άλλα 15 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε. (Πατήστε για να δείτε τη διαδικασία για να μη φουσκώσει η ζύμη).

Γκανάς
Σε ένα μπολ βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά και λίγο πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα προσθέτοντας και το μέλι. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς. Αλείφουμε τον πάτο της τάρτας με το γλυκό φράουλα ή τη μαρμελάδα και από πάνω ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Η τάρτα διατηρείται στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να τη σερβίρουμε την γαρνίρουμε με λίγες φράουλες.

Πηγή:/steliosparliaros.

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.