Backstage24.gr
Γεύσεις

Τάρτα tiramisou-καραμέλα

Μια διαφορετική tiramisou!

Υλικά

Βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
50 γρ. βούτυρο
80 γρ. λευκή σοκολάτα
μια πρέζα κανέλα (προαιρετικά)

Γέμιση

2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα το οποίο έχουμε κάνει καραμέλα (βράζουμε 3-4 ώρες το ζαχαρούχο μέσα στην συσκευασία του προσέχοντας να μένει πάντα καλυμμένο με νερό)
2 πρέζες αλάτι
1 βανίλια
100 γρ. σοκολάτα μαύρη με άρωμα καφέ (κατά προτίμηση)

Topping

300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγύ
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
70 γρ. κάποιο γλυκό κρασί της αρεσκείας σας / λικερ
3-4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
1 shot espresso

Εκτέλεση

Βάση

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο στον πάτο του τηγανιού, λιώνουμε και ανακατεύουμε με τα μπισκότα μας.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την λευκή σοκολάτα σε κομματάκια και μια πρέζα κανέλα (προαιρετικά).
Ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και να πάει παντού.
Στρώνουμε σε ένα σκεύος μεσαίου μεγέθους με την βοήθεια ενός ποτηριού και σχηματίζουμε τοιχώματα που θα συγκρατήσουν την γέμιση. Βάζουμε στην κατάψυξη ώσπου να φτιάξουμε την γέμιση.

Γέμιση

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα τα ζαχαρούχα που έχουμε κάνει καραμέλα μαζί με 2 πρέζες αλάτι και 1 βανίλια. Αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε την μαύρη σοκολάτα με άρωμα καφέ σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και στρώνουμε πάνω στην βάση με τα μπισκότα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Topping

Αναμιγνύουμε το mascarpone, το ποτό, τον espresso (αφού κρυώσει) και την άχνη ζάχαρη σε ένα μπωλ με την βοήθεια ενός blender.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ .
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και βάζουμε το τελικό μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε Παγώνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Quiche Lorraine με ζύμη πίτσας

paraskevi.eustathiou

Δροσερό παγωτό φράουλα με 2 υλικά!

supervisor

Ρεβανί με μαστίχα

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου