Θεατρικό παιχνίδι. Διασκέδαση ή ανάγκη;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Παιδί

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Θεατρικό παιχνίδι

Τι είναι θεατρικό παιχνίδι και γιατί τα παιδιά πρέπει να συμμετέχουν;

Το θεατρικό παιχνίδι είναι αρκετά σημαντικό στις ημέρες μας για κάθε παιδί, γιατί το βοηθά να αναπτυχθεί στα τέσσερα βασικά επίπεδα:

  1. Ψυχολογικό
  2. Κοινωνικό
  3. Αισθητικό
  4. Παιδευτικό

Επομένως δεν αποτελεί μόνο ψυχαγωγία, αλλά βοηθά και εντάσσεται στο σύνολο της παιδαγωγικής πρακτικής. Ενεργοποιεί το παιδί, απελευθερώνει την φαντασία του, καλλιεργεί  την κοινωνικοποίηση του, την εξοικείωση με την τέχνη, αλλά και την ψυχοκινητική του έκφραση. Με το θεατρικό παιχνίδι το παιδί αναπαράγει τον κόσμο, τον ερμηνεύει, τον σχολιάζει και τον οικειώνεται.

Δεν πρέπει λοιπόν το μυαλό μας όταν ακούμε για αυτό να πηγαίνει μόνο σε αυτοσχεδιασμούς, μεταμφιέσεις και αναπαραστάσεις κάποιων μύθων.

Το θεατρικό παιχνίδι είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα  που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας. Η ιδανική ηλικία να ξεκινήσουν τα παιδιά θεατρικό παιχνίδι, είναι αφού έχουν κλείσει τα πρώτα 3 με 3 ½ χρόνια της ζωής τους.

Με σεβασμό σε εσάς και την τέχνη!

ΜΟΝΘΩΝΑΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ – ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ

 

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr: