Θεωρείται απιστία ο αυνανισμός;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Σχέσεις & Σεξ

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Ο Θάνος Ασκητής μιλά για το αν μπορούμε να πούμε ότι ο αυνανισμός, τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα, είναι απιστία, όταν βρισκόμαστε σε σχέση.

Είναι όμως τα πράγματα έτσι; Αποτελεί ο αυνανισμός μια ένδειξη αποστασιοποίησης και παθογένειας για την ερωτική ζωή του ζευγαριού;

Παλαιότερα, πιστεύαμε ότι η αυτοϊκανοποίηση «εξυπηρετεί» τις σεξουαλικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν χωρίς σύντροφο και δεν έχουν άλλη επιλογή. Ετσι, θεωρούσαμε ότι ένα άτομο που βρισκόταν σε σχέση δεν είχε πλέον λόγους να αυνανίζεται, καθώς μπορούσε να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του μέσα από την επαφή με τον σύντροφό του.

Ωστόσο, οι σύγχρονοι μελετητές (Ινστιτούτο Kinsey) διέψευσαν αυτό το στερεότυπο όταν έφεραν στο φως στοιχεία που έδειχναν ότι ο αυνανισμός δεν είναι αποκλειστική συνήθεια των αδέσμευτων τύπων, αλλά ότι αντιθέτως αποτελεί μια αρκετά διαδεδομένη εμπειρία μεταξύ των παντρεμένων ατόμων και των μονογαμικών ζευγαριών (ανδρών και γυναικών).

Στη συνέχεια, άλλοι επιστήμονες ήρθαν για να ερμηνεύσουν αυτά τα αποτελέσματα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας γύρω από το σχετικό πεδίο. Σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για τα δεδομένα της Ευρώπης και της Αμερικής έχει φανεί ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που βρίσκονται σε σχέση θεωρούν τον αυνανισμό εναλλακτική μορφή σεξουαλικής έκφρασης και απόλαυσης που όχι μόνο δεν αλλοιώνει τους δεσμούς ανάμεσά τους, αλλά αντιθέτως ενισχύει την αντιληπτή ποιότητα της σχέσης τους (κυρίως για τις γυναίκες).

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.