Τί είναι ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός, και πώς μπορεί να αντιστρέψει τα αυτοάνοσα νοσήματα;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Ψυχολογία, ψυχολογικά

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Σύμφωνα με την έρευνα της Δρ.Pert και μέσω της ψυχοθεραπευτικής εμπειρίας αποκαλύπτεται ότι τα αυτοκαταστροφικά συναισθήματα όπως είναι η αυτοταπείνωση, η ενοχή και η εκδίκηση είναι τα κορυφαία στην κλίμακα των αρνητικών συναισθημάτων, που οδηγούν στον αυτοκαταστροφικό προγραμματισμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και τα ωθούν να επιτεθούν στα κύτταρα του σώματος.

Όταν αντικαταστάθηκαν τα αρνητικά συναισθήματα με θετικά μέσω του Νευρογλωσσικου Προγραμματισμού ανακαλύφθηκε ότι οι αυτοάνοσες διαταραχές θεραπεύονται αποτελεσματικά και στις περιπτώσεις που δεν εξαλείφονται τα συμπτώματα τους και τα σημάδια τους ελαχιστοποιούνται σε μεγάλο βαθμό.

Διαπιστώθηκε ότι τα θετικά συναισθήματα όπως αγάπη, φροντίδα, στοργή, και συγχώρεση ως ψυχοθεραπευτικές μέθοδοι είναι πιο ισχυρά στην επούλωση και επίλυση των αυτάνοσων διαταραχών των ασθενειών.

Μερικοί από τους ασθενείς είχαν αξιοσημείωτη μείωση στα κλινικά συμπτώματα και σημεία αυτοάνοσων διαταραχών. Τα συναισθήματα μεταφέρονται από το μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου κωδικοποιημένα στα κύτταρα του σώματος, μια διαδικασία γνωστή ως «μνήμη των κυττάρων». Με άλλα λόγια, τα κύτταρα στο σώμα μας μοιράζονται τις πληροφορίες των συναισθημάτων μας. Κάθε όργανο στο σώμα μας είναι ουσιαστικά μια μπαταρία συναισθημάτων.

Τα αρνητικά συναισθήματα ¨προσδένονται¨ στις αντίστοιχες περιοχές και εκφράζονται αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης της διαταραχής. Αντιθέτως, τα θετικά συναισθήματα όπως η αγάπη, η φροντίδα, η στοργή και η συγχώρεση είναι πολύ πιο ισχυρά στην πλήρη επούλωση και επίλυση των αυτοάνοσων διαταραχών των ασθενειών.

Συμπερασματικά, τα αυτοκαταστροφικά συναισθήματα θα αναγκάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να επιτεθεί στα δικά του κύτταρα προκαλώντας αυτοάνοσα νοσήματα. Αντίθετα, τα θετικά συναισθήματα θα ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό και έχουν τη δύναμη να βελτιώσουν τις αυτοάνοσες διαταραχές.

Τέλος, έχει αποδειχθεί πώς ελέγχοντας τα συναισθήματα μας, είμαστε σε θέση να ρυθμίσουμε τη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματός μας. Αυτό σημαίνει ότι το ενσωματωμένο συναίσθημα μεταφέρεται κατευθείαν στο DNA του κυττάρου.

Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου
Σταυρούλα Κωνσταντοπούλου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, ΒΑ-ΜΑ στη Συμβουλευτική
[email protected]

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.