Backstage24.gr
Γεύσεις

Τι θα φάμε σήμερα;

Εύκολη, γρήγορη σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα για όλες τις ώρες της ημέρας!

Υλικά:

  • 250 γραμ. κασέρι
  • 250 γραμ. γραβιέρα
  • 250 γραμ. έμενταλ
  • 250 γραμ. κεφαλογραβιέρα
  • 250 γραμ. φέτα
  • 250 γραμ. ζαμπόν
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τη ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας, τρίβοντας σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβοντας τα σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα. Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Χαράζουμε ελαφρά τη ζαμπονοτυρόπιτα και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15′ στον πάγκο της κουζίνας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.

 

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Εύκολη τάρτα λεμονιού

supervisor

Ισπανική ομελέτα φούρνου

Γιάννης Μαυρίδης

Παραδοσιακό ρυζόγαλο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live