Backstage24.gr
Γεύσεις

Τηγανιτό καστανό ρύζι με λαχανικά

Κυρίως πιάτο με λίγες θερμίδες!

Υλικά:

  • 2 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. φυτικό λάδι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ πράσινα φασόλια
  • 2 κ.σ. με σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τα αβγά με ένα πιρούνι μέχρι να εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες.

Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.

Ρίχνουμε 1 κ.γ. φυτικό λάδι.

Προσθέτουμε τα αβγά και γυρνάμε  γύρω γύρω το γουόκ για να σχηματιστεί μία λεπτή ομελέτα. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε 1 λεπτό ακόμη. Αφαιρούμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά στο γουόκ. Ανακατεύουμε – τηγανίζουμε για 2 λεπτά.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το καρότο και τα φασόλια. Ανακατεύουμε – τηγανίζουμε για 4 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τραγανά.

Προσθέτουμε το ρύζι και τη σάλτσα σόγιας στο γουόκ. Ανακατεύουμε – τηγανίζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το αβγό, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή Επιτυχία!

Related posts

Μπανάνα σπλιτ με μπράουνις

supervisor

Καλαμαράκια γεμιστά

editor

Ψαρονέφρι με ζεστή σαλάτα Portobello και σάλτσα κρέμας

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live