Backstage24.gr
Γεύσεις

Τηγανητό ρύζι στο γουόκ

Κάνε τον Κινέζο!

Θα χρειαστείς:

1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. σάλτσα σόγια με λίγο αλάτι
2 κ.σ. oyster sauce
1 κομμάτι ψαρονέφρι κομμένο σε λωρίδες λεπτές
λίγο σουσαμέλαιο
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
2 καρότα κομμένα σε μικρά καρεδάκια
3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
4 φλ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
2 φλ. φύτρες φασολιών ή φακής η άλλες φύτρες
1 φλ. ενταμάμε (φασόλια πράσινα σόγιας)
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο σουσάμι για το σερβίρισμα
έξτρα σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα

Διαδικασία

1. Σε γουόκ ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε το κρέας ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί. Για 4′-5′ προσθέτουμε το κρεμμύδι να ροδίσει για 5′-7′, προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά.

2. Τραβάμε στη μια μεριά του γουόκ τα λαχανικά και ρίχνουμε λίγο λάδι στο άδειο σημείο του γουόκ.

3. Ρίχνουμε τα υγρά και αφήνουμε να ψηθούν ανακατεύοντας για 2′.

4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γουόκ και ρίχνουμε τη σόγια και την oyster sauce.

5. Προσθέτουμε τις φύτρες, τα ενταμάμε, το φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι.

6. Τέλος, ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι, ανακατεύουμε πολύ καλά για 1′-2′ στη φωτιά και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγη σάλτσα σόγιας ή oyster επιπλέον.

7. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ.

Διαβάστε επίσης:

Αφράτο τυρόψωμο με ελιές και μπίρα

Related posts

Σαλάτα νισουάζ

supervisor

Για να δείτε την μελιτζάνα με άλλο μάτι!

supervisor

Νηστίσιμα φιλετάκια μπακαλιάρου σε σάλτσα!

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου