Backstage24.gr
Γεύσεις

Το γευστικότερο κέικ μερέντας!

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για παντεσπάνι

  • 8 αυγά
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 κουτ. σούπας κακάο

Για την τούρτα μας:

  • 2 κουτιά μόρφατ σαντιγύ (τα τενεκεδένια κουτάκια)
  • 1 κιλό μερέντα
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 3 κσ κακάο
  • 4-5 κσ ζάχαρη

Για την επικάλυψη:

  • 3 κουβερτούρες
  • 375 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί μόρφατ

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε στο μείγμα λίγο – λίγο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά να ομογενοποιηθεί το αλεύρι Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και ψήνουμε στους 180 C (στον αέρα) για μισή ώρα περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα να δούμε αν βγαίνει καθαρή.
Βήμα 2

2) Χτυπάμε τις δύο σαντιγές μας για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά.
Βήμα 3

3) Στη συνέχεια μέσα στην σαντιγύ μας ρίχνουμε την μερέντα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 4

4) Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 δίσκους. Βάζουμε σε μια πιατέλα το παντεσπάνι μας και το βρέχουμε με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει (εάν σας αρέσει προσθέστε και κάποιο λικέρ μεσα στο σιρόπι για περισσότερη γεύση). Μετά παίρνουμε λίγη απο την μερέντα (με κομματάκια καραμελωμένου φουντουκιού) και ρίχνουμε εδώ και εκεί για περισσότερη γέυση.
Βήμα 5

5) Ρίχνουμε ένα μέρος από την γέμιση και αρχίζουμε και “χτιζουμε”(παντεσπάνι γέμιση παντεσπάνι κτλ κτλ κρατώντας λίγη από την γέμιση για να επικαλύψουμε την τούρτα μας γύρω.
Βήμα 6

6) Αφού επικαλύψουμε την τούρτα με την μερεντοκρέμα μας την βάζουμε στο ψυγείο μας να παγώσει λίγο για καμιά ωρίτσα.
Βήμα 7

7) Όση ώρα είναι η τούρτα μας στο ψυγείο χτυπάμε την τελευταία μας μόρφατ μέχρι να αφρατέψει καλά.
Βήμα 8

8) Σε ένα κατσαρολάκι επίσης λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 9

9) Απλώνουμε πάνω στην τούρτα μας και γύρω γύρω με την σαντυγούλα μας και πάνω από την σαντυγούλα μας απλώνουμε το γλάσσο που κάναμε και κατευθείαν ψυγείο να παγώσει.
Βήμα 10

10) Μπορούμε να την γαρνίρουμε λιώνοντας λευκή σοκολάτα , κάνουμε γραμμές και με την άκρη ενός κουταλιού τραβάμε λίγο τις γραμμές και γίνεται αυτο το σχέδιο σαν καρδιογράφημα

πηγή: www.sintagespareas.gr

Related posts

Μπιφτέκια αφράτα με πατάτες στο φούρνο

editor

Κέικ καρύδας νηστίσιμο

supervisor

Κουνάφα: Παραδοσιακό αιγυπτικό γλυκό!

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live