Το Μουσείο της Ακρόπολης σημείωσε ρεκόρ επισκέψεων μέσα στο 2014

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Ατζέντα

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Την παγκόσμια ελληνική παρουσία του φρόντισε να ενισχύσει τη χρονιά που μας πέρασε το Μουσείο που φιλοξενεί το μεγαλύτερο αρχαιολογικό πλούτο της χώρας μας.

Το ετήσιο αφιέρωμα του «The Art Newspaper» φιλοξένησε ένα 16σέλιδο δημοσίευμα για την επισκεψιμότητα των μουσείων και των εκθέσεων σε όλο τον κόσμο.

Στην εν λόγω λίστα συμπεριλαμβάνεται μόνο ένα ελληνικό μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο κατάφερε να ανέβει 16 ολόκληρες θέσεις και να βρεθεί από την 57η στην 41η με συνολικό αριθμό επισκέψεων πάνω από ένα εκατομμύριο μέσα στο 2014. Κατάφερε μάλιστα να ξεπεράσει πολύ δημοφιλείς οργανισμούς όπως το νέοϋορκέζικο «Guggenheim» και το «Μουσείο της Περγάμου» στο Βερολίνο.

Φυσικά στην πρώτη θέση βρίσκεται αμετακίνητο το «Μουσείο του Λούβρου» παρόλο που ο αριθμός των επισκεπτών του μειώθηκε και ακολουθεί σταθερά το «Βρετανικό».

Τα πρωτεία ανάμεσα στις περιοδικές εκθέσεις κατέχει για ακόμα μια χρονιά το «Εθνικό Μουσείο των Ανακτόρων» στην Ταϊπέι με την δημοφιλή του έκθεση «Μεγάλοι Καλλιτέχνες της δυναστείας των Μινγκ».

new_acropolis_museum_002

Μπορεί, λοιπόν, τα ελληνικά μουσεία να απουσιάζουν από τη λίστα, αλλά η ελληνική τέχνη έχει ισχυρή παρουσία στο διεθνές προσκήνιο. Ανάμεσα στη δεκάδα εκείνων με το μεγαλύτερο κοινό, βρίσκονται μια έκθεση αφιερωμένη στην αρχαία ελληνική κεραμική που έλαβε χώρα στο «Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας» του Μεξικό και μια που φιλοξένησε η Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον με θέμα τη βυζαντινή τέχνη.

Το σίγουρο είναι πως μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχουν αυτά τα στοιχεία, καθώς η άνοδος των επισκέψεων είναι συνάρτηση της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην Αθήνα, αλλά και πανελλαδικά.

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.