Backstage24.gr
Γεύσεις

Το πειρατικό κοτόπουλο

Τα κομμάτια του κοτόπουλου που έχουν κόκκαλα θέλουν πιο πολύ ψήσιμο και τα χαράζουμε κάτι που τα κάνει να ψηθούν γρηγορότερα. Πάντα σοτάρουμε σε καθαρό τηγάνι για να μην μαυρίσουν τα τρόφιμα από το παλιό βούτυρο ή το λάδι που υπάρχει μέσα.

Για τις πατάτες

1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους (baby)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Για το κοτόπουλο

6 κομμάτια μπούτια κοτόπουλο με κόκκαλο
80 γρ. φυστίκια αλατισμένα χωρίς φλούδι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
2 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν ή άλλο κόκκινο καυτερό πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Κοτόπουλο από τα πιο ωραία που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Πειρατικό γιατί είναι με μυρωδικά και ζάχαρες που είχαν πολύ ζήτηση τον καιρό εκείνο και πολλές μάχες και πόλεμοι είχαν γίνει για το χατίρι τους..

Πλένουμε τις πατάτες τρίβοντας τες ελαφρά με το σφουγκαράκι για να φύγει το χώμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε χαράξει λίγο με ένα μαχαιράκι. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε δυνατή φωτιά βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει.
Παράλληλα ανάβουμε και τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Σε μία ή δύο δόσεις ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το τηγάνι μας δίνουμε λίγο χρώμα στις πατάτες. Στην ουσία δεν είναι τηγάνισμα αλλά απλό σοτάρισμα. Το ελαιόλαδο είναι ελάχιστο.
Μόλις πάρουν καλό χρώμα (σε περίπου 10 λεπτά) ρίχνουμε και το βούτυρο. Αφού λιώσει και αρχίζει να μυρίζει σαν φουντούκι τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και κατευθείαν τις βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε συχνά.
Χαράζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι το κόκκαλο σε 3-4 σημεία. Τα βάζουμε στο μπολ που είχαμε τις πατάτες, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο σε καθαρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά (αφού το έχουμε αφήσει να κάψει καλά) και του δίνουμε χρώμα σε όλες τις πλευρές.. Ανάλογα το τηγάνι βάζουμε όλα τα κομμάτια σε μία ή σε δύο δόσεις.
Παράλληλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά να γίνουν μια πηχτή πάστα. Αφαιρούμε και κρατάμε σε ένα μπολ.
Όταν τα κοτόπουλα πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε πάνω τους το μείγμα των μυρωδικών και το πατάμε με τα χέρια μας να πάει παντού και να κολλήσει πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου.
Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί με τις πατάτες οι οποίες έχουν πια μισοψηθεί. Πάνω τους βάζουμε το κοτόπουλο και επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο για 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο (σύνολο 40 λεπτά).

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Ζουμερά burger με αφράτα ψωμάκια

Αναστάσης Δαφνής

Σπαγγέτι με μανιτάρια και κολοκυθάκια

paraskevi.eustathiou

Μπρουλέ ρυζιού με καρύδα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου