Το πράσινο τσάι στη μάχη κατά του καρκίνου

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Υγεία & Ομορφιά

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό, ότι μειώνει τη χοληστερόλη, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει έναντι των καρδιακών ασθενειών.

Πέρα από αυτά, επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι το πράσινο τσάι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων που «πολεμούν» τον καρκίνο.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το Ινστιτούτο Εμβιομηχανικής και Νανοτεχνολογίας της Σιγκαπούρης (Institute of Bioengineering and Nanotechnology), μια χημική ουσία που εξάγεται από το πράσινο τσάι, αποτελεί ιδανικό φορέα πρωτεϊνών, οι οποίες καταπολεμούν την ασθένεια.

Το πράσινο τσάι αποτελείται από μια κατηγορία χημικών ουσιών, που ονομάζονται κατεχίνες από τις οποίες σε μεγαλύτερη αφθονία βρίσκεται η EGCG (Epigallocatechin Gallate).

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η EGCG προσδίδει στο πράσινο τσάι τα ωφέλιμα στοιχεία του και ακόμη, ότι μπορεί να διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ο Dr Joo Eun Chung και οι συνεργάτες του με την έρευνά τους έδειξαν, ότι η αντικαρκινική πρωτεΐνη Herceptin μπορεί να συνδυαστεί με την EGCG, για να δημιουργήσει ένα σταθερό και αποτελεσματικό σύμπλεγμα, προκειμένου να μεταφέρει ένα φάρμακο στο σημείο που βρίσκεται ο όγκος.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ποντίκια και διαπίστωσαν, ότι ο συνδυασμός EGCG και Herceptin ήταν καλύτερος στη στόχευση των όγκων και στη μείωση της ανάπτυξής τους, καθώς επίσης διαρκούσαν και περισσότερο στο αίμα.

Η ομάδα των ερευνητών ελπίζει ότι τα ευρήματα αυτά, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη καλύτερων φαρμάκων.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Nature Nanotechnology.

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.