Backstage24.gr
Γεύσεις

Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο και λαχανικά

Συστατικά
  • 8 πίτες μεξικάνικες τορτίγιες
  • λίγο λάδι
  • 1 διπλό στήθος κοτόπουλου κομμένο με μικρές μπουκιές
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • 1 -2 σκ. σκόρδο στην πρέσα
  • 2 πιπεριές χρωματιστές σε μπαστουνάκια
  • μισό κουτί μανιτάρια κονσέρβας ή μερικά φρέσκα σε φετάκια
  • 2 κ.γλ. μείγμα μεξικάνικου μπαχαρικού
  • 2 κουτιά κονκασέ ντομάτα ή 1 κιλό φρέσκες ντομάτες χωρίς πολλά υγρά στο μούλτι περασμένες
  • 1 σκ. σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • λίγο λάδι
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • λίγη ρίγανη ή μαϊντανό
  • 1 γιαούρτι (200 γρ)
  • 1,5 κούπα τυρί κίτρινο τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σοτάρω στο λάδι το κοτόπουλο με το σκόρδο 1-2 λεπτά, ρίχνω τα λαχανικά, το μεξικάνικο μείγμα, αλάτι , πιπέρι και αφήνω να μαλακώσουν για 7-8 λεπτά και κατεβάζω από τη φωτιά. Αφήνω λίγο να κρυώσει το μείγμα και προσθέτω 1 κούπα από τα τυριά που έχω και ανακατεύω.
  2. Φτιάχνω τη σάλτσα: Βράζω την ντομάτα με το σκόρδο, τη ζάχαρη, το λάδι, τον κύβο και τα μυρωδικά για 10 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω και τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο με μέτρο και κατεβάζω από τη φωτιά.
  3. Παίρνω μερικές κουταλιές σάλτσα και ανακατεύω στο γιαούρτι να γίνει μια κρέμα.
  4. Λαδώνω ένα πυρέξ που να χωρά ακριβώς τις 8 ρολαρισμένες κρέπες- τορτίγιες. Ρίχνω λίγη σάλτσα και απλώνω στον πάτο του πυρέξ.
  5. Παίρνω μια τορτίγια, βάζω λίγη κόκκινη σάλτσα και 2 κ.σ. από το μείγμα του κοτόπουλου με τα τυριά, ρολάρω και με το κλείσιμο προς τα κάτω, τη βάζω στο πυρέξ. Το ίδιο κάνω και με τις άλλες πίτες και τις βάζω τη μια κοντά στη άλλη χωρίς κενά.
  6. ΄Οταν έχουμε έτοιμες όλες τις γεμισμένες τορτίγιες, απλώνουμε επάνω τους τη κρέμα γιαουρτιού. Πάνω από την κρέμα γιαουρτιού ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε να καλυφτεί πολύ καλά όλο το πυρέξ. Ρίχνω το υπόλοιπο τυρί.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια ελαφρά και να λιώσουν τα τυριά.

Related posts

Απολαυστική γευστική εμπειρία Portioli για το γραφείο και το σπίτι

Γιάννης Μαυρίδης

Νηστίσιμος κορμός με χαλβά και ταχίνι

editor

Chan restaurant, η απόλυτη πανασιατική εμπειρία επέστρεψε από 24.10.2020 στη Θεσσαλονίκη

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live