Backstage24.gr
Γεύσεις

Τούρτα με κονφετί

Υπέροχη για τούρτα γενεθλίων! 

Υλικά

Για τη βάση της τούρτας

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
6 κ.σ. σπορέλαιο
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 1/4 κ.γ. μπέικιν
3/4 κ.γ. αλάτι
250 γρ. γάλα
120 γρ. κούπας κονφετί και 1 κ.σ. επιπλέον

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Αλευροβουτυρώνουμε 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και βάζουμε στον πάτο τους μία λαδωμένη λαδόκολλα.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ασπράδι και περιμένουμε να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια και το σπορέλαιο και χτυπάμε καλά.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και έπειτα ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ξεκινάμε και προσθέτουμε στο μίξερ το μείγμα του αλευριού και το γάλα σε δόσεις, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι, περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί το κάθε ένα προτού ρίξουμε την επόμενη δόση από το κάθε υλικό.
Όταν το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί ρίχνουμε μέσα τα κονφετί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα 2 ταψάκια και σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα κονφετί.
Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το εσωτερικό του κέικ.

Για το frosting

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
Ετοιμάζουμε την τούρτα βάζοντας λίγο από το frosting ανάμεσα στα δύο παντεσπάνια και με το υπόλοιπο διακοσμούμε το κέικ μας.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Ψαρόσουπα

supervisor

Πράσινη σαλάτα με σύκα και κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι

supervisor

« Speciality Espresse» – Το νέο μοναδικό χαρμάνι καφέ της ESPRESSE A.E

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live