Backstage24.gr
Γεύσεις

Τούρτα red velvet με παντζάρι

Μια διαφορετική τούρτα που θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά

Για το σιρόπι

150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Για τα παντεσπάνια

3 παντζάρια, τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
3 αυγά, μέτρια
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα (προαιρετικά)

Για το frosting τυριού

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. τυρί κρέμα

Για το σερβίρισμα

300 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
50 γρ. κορν φλάουρ
3 παντζάρια σε φέτες, πάχος 1 χιλ.

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βράζει το σιρόπι και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Για τα παντεσπάνια

Τρίβουμε τα παντζάρια στον ψιλό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι που από κάτω υπάρχει ένα μπολ ώστε να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε. Θα χρειαστούμε και τα τριμμένα παντζάρια και τα υγρά που θα βγάλουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα. (Όχι σε υψηλότερη θερμοκρασία, γιατί θα χαθεί το κόκκινο χρώμα).
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα τριμμένα παντζάρια ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε στο μίξερ.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη βανίλια, το ξίδι, 2 κ.σ από το ζουμί από τα παντζάρια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά, αν θέλουμε πολύ έντονο κόκκινο χρώμα).
Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε 2 στρογγυλές φόρμες 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο και ραντίζουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε με προσοχή.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα παντεσπάνια πάνω σε μία σχάρα.

Για το frosting τυριού

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα για 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Όταν διαλυθεί όλο το βούτυρο και ασπρίσει η κρέμα τότε την αφαιρούμε από το μίξερ και την βάζουμε στο ψυγείο για να παραμείνει σφιχτή.

Συναρμολόγηση και διακόσμηση

Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι πάνω σε μία πιατέλα.
Απλώνουμε από πάνω του το μισό frosting.
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και διακοσμούμε με το υπόλοιπο frosting.
Μεταφέρουμε τη τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το κορν φλαόυρ σε ένα μπολ.
Περνάμε τις φέτες παντζαριού από το κορν φλάουρ και τις τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο για 1 λεπτό.
Αφαιρούμε τις φέτες με μία τρυπητή κουτάλα κι αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Διακοσμούμε πάνω από τη τούρτα και σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Πασχαλινά αυγά και δώρα από το Era Nuts

paraskevi.eustathiou

Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με ινδοκάρυδο!

supervisor

Πώς να φτιάξετε το πιο νόστιμο banoffee!

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου