Τραγανά µπισκότα αµυγδάλου µε κονιάκ

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Εύκολα τραγανά αλλά και νηστίσιμα μπισκότα με άρωμα από λεμόνι, πορτοκάλι και κονιάκ. Τα φτιάχνουμε πλακέ και γίνονται ωραιότατα βουτήματα.

Υλικά:

100 γρ. Αμύγδαλα Λευκά
100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. Ζάχαρη άχνη
20 γρ. Κονιάκ
50 γρ. Νερό
1 τεμ. Λεμόινι Το ξύσμα του (ακέρωτο)
1 τεμ. Πορτοκάλι Το ξύσμα του (ακέρωτο)
10 γρ. Κακάο
Μέλι και χοντροκοµµένα αµύγδαλα για τη διακόσµηση

Εκτέλεση:

Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 160°C και ψήνουµε τα αµύγδαλα για 10-15 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουµε να κρυώσουν πολύ καλά και τα αλέθουµε στο µπλέντερ µέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε όλα τα υλικά µαζί – θα προκύψει µια σφιχτή ζύµη. Την ανοίγουµε µε τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2-3 χλστ. και κόβουµε µπισκότα σε λωρίδες ή σε άλλα σχήµατα µε έναν κόφτη για µπισκότα (κουπ πατ), στο µέγεθος που θέλουµε.
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 170°C. Καλύπτουµε µε λαδόκολλα τη λαµαρίνα του φούρνου και αραδιάζουµε τα µπισκότα. Ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουµε και, όσο είναι ακόµη ζεστά, τα περιχύνουµε µε λίγο µέλι και πασπαλίζουµε µε τα χοντροκοµµένα αµύγδαλα. Αφήνουµε να κρυώσουν καλά προτού τα σερβίρουµε.

Πηγή:steliosparliaros

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.