Backstage24.gr
Γεύσεις

Tσιπούρα πλακί στο φούρνο με λαχανικά

Ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

2 ντομάτες
2 πατάτες μέτριες
1 κρεμμύδι
1 φινόκιο
2 λεμόνια
3 τσιπούρες καθαρισμένες
αλάτι
πιπέρι
7 κλωνάρια θυμάρι κομμένο
170 γρ. ελαιόλαδο
3 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
100 γρ. λευκό κρασί
1 κ.σ. κρίταμο για σερβίρισμα
½ ματσάκι μαϊντανό για σερβίρισμα
7 κλωνάρια δενδρολίβανο κομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το φινόκιο σε ροδέλες. Κόβουμε και τα λεμόνια σε ροδέλες. Βάζουμε σε ένα μπολ τις κομμένες πατάτες, το κρεμμύδι και το φινόκιο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε. Με όλο αυτό το μείγμα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 30×40 εκ. Από πάνω βάζουμε 3 φέτες λεμόνι και 3 φέτες ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα ψάρια. Γεμίζουμε την κοιλιά τους με φέτες από λεμόνι και φρέσκο δενδρολίβανο κομμένο. Πάνω από τη στρώση με τα λαχανικά βάζουμε τα ψάρια και από πάνω τους τοποθετούμε τις ντομάτες. Ρίχνουμε το κρασί, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Ψήνουμε στον φούρνο 180ο C για 50-60 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρίταμο.

Πηγή:madeingreece.news

Related posts

Μπακλαβάς

paraskevi.eustathiou

Πανσετάκια με γιαούρτι και δυόσμο

paraskevi.eustathiou

Συνταγή για πέστο: Βασιλικός…ένα φυτό που πρέπει να έχεις

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου