Backstage24.gr
Γεύσεις

Vegan μαγειρίτσα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλά μανιτάρια αντί για άγρια.

Υλικά

40 γρ. ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια άγρια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 γρ. κρασί λευκό
1500 γρ. νερό
1 κύβος λαχανικών
200 γρ. ρύζι γλασέ
αλάτι
πιπέρι
1 μαρούλι
¼ ματσάκι άνηθο + έξτρα, για το σερβίρισμα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια + έξτρα, για το σερβίρισμα
φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
παξιμάδια, για το σερβίρισμα
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να χάσουν τον όγκο τους.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και φέτα

supervisor

Εκλέρ με φουντούκια

paraskevi.eustathiou

Ζυμαρικά με σπαράγγια και προσούτο

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου