Backstage24.gr
Γεύσεις

Vegan pancakes

Ένα διαφορετικό -και πιο χορταστικό- γεύμα για την ώρα που ξυπνάτε

ΥΛΙΚΑ
480 ml γάλα αμυγδάλου
250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

4 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
½ κ.γ. αλάτι
Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Μπανάνες
Φράουλες

Σιρόπι σφενδάμου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα αμυγδάλου, το λιωμένο λάδι καρύδας, το αλάτι, τη ζάχαρη και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ, μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

Έπειτα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο.
Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

Κατόπιν, ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.
Τέλος, σερβίρουμε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο μαζί με μπανάνες, φράουλες και σιρόπι σφενδάμου.

 

Πηγή:giorgostsoulis.com

Related posts

Σπιτική Pizza

editor

Σνίτσελ χοιρινό αλα κρέμ

editor

Μπουτάκια κοτόπουλου με σόγια και μέλι

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live