Βρέθηκε η «Ατλαντίδα»

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Lifestyle

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Πόλη-των-Λεόντων-1

Κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για μυθολογία ή για πραγματικότητα. Το σίγουρο είναι πως το θέμα της χαμένης Ατλαντίδας συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους αρχαιολόγους και τους ερευνητές. Ωστόσο μια άλλη «Ατλαντίδα» έχει βρεθεί να αναπνέει σχεδόν αναλλοίωτη κάτω απ’ το νερό και αναμένεται να γίνει πόλος έλξης για πολλούς ερευνητές που θέλουν να αποσπάσουν στοιχεία για την ανθρώπινη ζωή αλλά και για τον πολιτισμό, όπως αυτά λάμβαναν χώρα πριν από περίπου 1.300 χρόνια.

Ο λόγος για την Πόλη των Λεόντων στην Κίνα που εδώ και πενήντα χρόνια είναι βυθισμένη κάτω από 40 μ. νερού. Η συγκεκριμένη πόλη υπήρξε πολιτικό και οικονομικό κέντρο της επαρχίας Ζεγιάνγκ. Το 1959 η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε πως ήταν αναγκαία η δημιουργία ενός νέου υδροηλεκτρικού εργοστασίου και για αυτό το λόγο η περιοχή μετατράπηκε σε τεχνητή λίμνη.

Όμως, όταν δύτες την ανακάλυψαν, έμειναν ενεοί μια και οι ναοί της πόλης, οι πεζόδρομοι και πολλά άλλα έχουν νικήσει τη δύναμη του χρόνου και τη φθορά που θα τους επέφερε το νερό.

Η «Ατλαντίδα» της Κίνας λοιπόν, δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτη. Όπως αναφέρει η Daily Mail θα γίνει πόλο έλξης για δύτες και ερευνητές, ώστε να έρθουν στην επιφάνεια στοιχεία για το βαθύ παρελθόν και την πολιτισμική δράση των ανθρώπων πολλές εκατονταετίες πριν…

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους…

 

8

7

6

 

5

 

4

 

2

 

1

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.