Backstage24.gr
Γεύσεις

Χαλβάς Φαρσάλων στο σπίτι μας

Θα χρειαστείς:

2 φλ.αλεύρι νισεστέ

3 φλ. ζάχαρη

4 φλ. νερό

3/4 από ένα πακέτο μαργαρίνης

αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης

Χυμό από μισό λεμόνι

Για την καραμέλα:

8 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. νερό

 

Η εκτέλεση:
Αρχικά φτιάχνουμε την καραμέλα μέχρι να χρυσίσει.
Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα βουτώντας τα σε καυτό νερό και τα ξεφλουδίζουμε. Τα καβουρδίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ρίχνουμε στην καραμέλα. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και αφού λιώσει ρίχνουμε αλεύρι, αφού πρώτα το έχουμε αραιώσει στα 4 φλ. νερό. Προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι και τα 3 φλιτζάνια ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά έντονα, με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τον πάτο. Τέλος, αδειάζουμε σε ταψί (1 ή περισσότερα) και το ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά, από τα οποία τα τελευταία 5-6 λεπτά στο γκριλ για να πάρει χρώμα. Μόλις κρυώσει, είναι έτοιμος για κόψιμο. Κατ’επιλογή, πασπαλίζουμε με κανέλα και  απολαμβάνουμε!

Συνταγή της Μαρίας Λαζάρου

 

Related posts

Κουλουράκια με σοκολάτα

Αναστάσης Δαφνής

Ποιότητα και υψηλές προδιαγραφές στη Φάρμα Κατερίνα

paraskevi.eustathiou

Φτιάξτε το δικό σας λικέρ από ρόδι

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου