Backstage24.gr
Γεύσεις

Χαλβάς Red Velvet με φιστίκι και τριαντάφυλλο

Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό ολόκληρο ή να το κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες

Υλικά

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα
140 γρ. + 250 γρ. νερό, χωρισμένα
160 γρ. κορν φλάουρ
400 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, σε πάστα
2-3 κ.σ. ροδόνερο
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα + λίγα ακόμη, για το σερβίρισμα
½ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ.
Βάζουμε τα 140 γρ. νερό σε ένα μπολ και διαλύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο νερό, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Τότε, προσθέτουμε το μείγμα νερού-κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Το μείγμα θα μοιάζει λίγο με ξυλόκολλα.
Βάζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ψηθεί το κορν φλάουρ και να αρχίσει το μείγμα μας να αποκτά μια διάφανη και βελούδινη υφή.
Τέλος, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο, τα φιστίκια και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε την 3η κουταλιά ροδόνερο.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
Σκορπάμε από πάνω λίγα ακόμα φιστίκια, ελαφρά σπασμένα, και τα πιέζουμε ώστε να κολλήσουν στην επιφάνεια.
Αφήνουμε το γλυκό να πάρει θερμοκρασία δωματίου 8 ώρες ή μία νύχτα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Πηγή:akispetretzikis.com/

Related posts

Σισιλιάνικο γεμιστό ψωμί (Scaccia)

Γιάννης Μαυρίδης

Φανταστικές αλμυρές κρέπες στον φούρνο

Γιάννης Μαυρίδης

Πατατοσαλάτα με δαμάσκηνα

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live