Backstage24.gr
Γεύσεις

Τι θα φάμε σήμερα; Χταπόδι κοκκινιστό!

Καλοκαιράκι και θαλασσινά πάνε μαζί, γι’αυτό σήμερα σας προτείνουμε ένα άκρως απολαυστικό φαγητό!

Υλικά:

  • 1 κιλό χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 8 μικρά κρεμμύδια σε φέτες
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 2 φλ. λιωμένες ντομάτες
  • 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του, για 10-15 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 20-25 λεπτά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και κατόπιν τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ελαφρά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά προς μέτρια-χαμηλή, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει, για 25 λεπτά.

Εάν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το καπάκι.

Related posts

Σνίτσελ κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και τυριά!

supervisor

Πίτα με τυρί και πατάτες

supervisor

Γλυκόξινο κοτόπουλο!

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live