Backstage24.gr
Γεύσεις

Χταπόδι ψητό

Έτοιμο για την Καθαρά Δευτέρα!

Υλικά

1 ½ κιλό χταπόδι ξεπαγωμένο
1 φύλλο δάφνης
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Για το σερβίρισμα

φάβα
1 φρέσκο κρεμμύδι
¼ ματσάκι μαϊντανό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
1 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Πλένουμε καλά το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βάζουμε το χταπόδι σε ένα ταψί ανάποδα με τις βεντούζες προς τα πάνω και προσθέτουμε τη δάφνη, τα πιπέρια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξίδι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 1 ώρα.
Κόβουμε τα πλοκάμια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σουρώνουμε το ζουμί από το ταψί και το βάζουμε στο μπολ με το χταπόδι. Με αυτόν τον τρόπο, καλυμμένο με μεμβράνη, μπορούμε να διατηρήσουμε το χταπόδι στο ψυγείο.
Εναλλακτικά τοποθετούμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε στα πλοκάμια 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους. Μεταφέρουμε στην γκριλιέρα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με τη φάβα, φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, πιπέρι και το ξίδι.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Γαρίδες Σαγανάκι

supervisor

Παγκόσμια Ημέρα Burger – Μια μικρή ιστορία!

Αναστάσης Δαφνής

Συνόδευσε τα κρεατικά με την αυθεντική Jack Daniel’s sauce

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου