Χταπόδι ψητό

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Γεύσεις

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Έτοιμο για την Καθαρά Δευτέρα!

Υλικά

1 ½ κιλό χταπόδι ξεπαγωμένο
1 φύλλο δάφνης
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Για το σερβίρισμα

φάβα
1 φρέσκο κρεμμύδι
¼ ματσάκι μαϊντανό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
1 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Πλένουμε καλά το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βάζουμε το χταπόδι σε ένα ταψί ανάποδα με τις βεντούζες προς τα πάνω και προσθέτουμε τη δάφνη, τα πιπέρια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξίδι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 1 ώρα.
Κόβουμε τα πλοκάμια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σουρώνουμε το ζουμί από το ταψί και το βάζουμε στο μπολ με το χταπόδι. Με αυτόν τον τρόπο, καλυμμένο με μεμβράνη, μπορούμε να διατηρήσουμε το χταπόδι στο ψυγείο.
Εναλλακτικά τοποθετούμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε στα πλοκάμια 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους. Μεταφέρουμε στην γκριλιέρα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με τη φάβα, φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, πιπέρι και το ξίδι.

Πηγή:akispetretzikis.com

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ! * Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζοκεφαλαία.

Το Backstage24.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.