Backstage24.gr

Υδροχόος

supervisor

Το δεξί χέρι του Θεού…

Είστε αρκετά ευαίσθητοι και πολύ συχνά κάνετε κινήσεις φιλανθρωπίας. Αν και κάποιοι σας κατηγορούν για λανθασμένες κινήσεις, εσείς παραμένετε πιστοί στην ιδέα ότι πάντα λειτουργείτε για το καλό των συνανθρώπων σας και παρεξηγήστε όταν κάποιοι παρερμηνεύουν τις προθέσεις σας. Βέβαια, η δυσκολία σας να εκφράσετε με σαφήνεια το τι επιδιώκετε μπορεί να οδηγεί σε αυτές τις παρερμηνείες. Θα πρέπει, λοιπόν, να είστε πιο απλοί και άμεσοι σε αυτά που θέλετε να πείτε. Και δεν χρειάζεται να είστε και τόσο εύθικτοι και να απομονώνεστε ή να εξαφανίζεστε, όταν κάποιος δεν σας καταλαβαίνει. Από την άλλη, είναι βασικό χαρακτηριστικό σας η απομόνωση και παρόλο που αγαπάτε τη ζωή και τους ανθρώπους, απεχθάνεστε τους πολυσύχναστους χώρους.

Όταν δεν σας αρέσει κάτι ή κάποιος, αρνείστε να τον ψάξετε περισσότερο, ενώ άλλες φορές σας κυριεύουν εμμονές και προσπαθείτε να πείσετε και να επιβάλλετε τα πιστεύω σας στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας. Ο εγωισμός υπάρχει, αλλά καταφέρνετε να μην είναι τόσο ευδιάκριτος. Είναι ένας είδος εγωισμού διαφορετικού από το συνηθισμένο, ο οποίος στηρίζεται πάνω σε αρχές και ιδέες. Βασικά, σας διακατέχει ο προβληματισμός και συχνά έχετε αμφιβολίες. Γι’ αυτό και ενοχλείστε με ό,τι θεωρείται αντικειμενικά σωστό. Αν κάποιος ζητήσει να δεσμευτεί μαζί σας, δηλώνετε ανεξάρτητοι. Πρέπει να τα βρείτε με τον εαυτό σας, να συνειδητοποιήσετε τις αδυναμίες ή –για κάποιους– τις ιδιοτροπίες σας. Ακόμα και αυτή την εποχή της κρίσης, δεν λείπουν τα όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα.

Εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσαρμοστείτε στο κλίμα που επικρατεί και στο οποίο ζει ο περισσότερος κόσμος και να εκμεταλλευτείτε τις όποιες ευκαιρίες σας δοθούν. Άλλωστε, ο αντιδραστικός και επαναστατικός χαρακτήρας σας γοητεύει τους δειλούς ή εκείνους που δεν μπορούν να σας καταλάβουν. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι, όταν το πείσμα σας κυριαρχήσει, θα κάνετε τελικά του κεφαλιού σας, θα κόψετε τις γέφυρες με τον υπόλοιπο κόσμο και θα αφοσιωθείτε μόνο στις ιδέες σας. Άλλωστε, τη διαφωνία σας με το κατεστημένο την εκφράζετε είτε μέσα από τη δική σας εσωστρέφεια είτε υποτιμώντας τις καταστάσεις. Στον έρωτα γίνεστε περισσότερο φίλοι παρά εραστές ή ερωμένες, σχολιάζετε τις αδυναμίες των άλλων και μιλάτε για έλλειψη αυτοπειθαρχίας. Διακρίνεστε περισσότερο ως ανθρωπιστές, αρνείστε τους ιδιαίτερους δεσμούς και την αποκλειστικότητα στις υποχρεώσεις και τις ευθύνες. Παρ’ όλα αυτά είστε ενδιαφέροντες άνθρωποι από κάθε άποψη και δεν είναι τυχαίο που σας έχουν χαρακτηρίσει «το δεξί χέρι του Θεού». Χρειάζεται να δείξετε όμως περισσότερη κατανόηση, ιδιαιτέρα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και να προσαρμοστείτε.

ΕΙΜΑΙ Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είμαι ένα πλάσμα ευχάριστο και παράδοξο. Επαναστάτης του κατεστημένου και προάγγελος των αλλαγών του κόσμου μας. Όλη η γη είναι η σκηνή μου. Προετοιμάζω καινούργιους δρόμους, αναζητώ το αγνό, δοκιμάζω το αδοκίμαστο, χορεύω στη μουσική της ζωής. Προχωράω τόσο πολύ μπροστά, που στο τέλος μένω μόνος μου. Ακούστε τους ήχους μου, δείτε τις μυριάδες
τα χρώματα και τα φώτα που τρεμοσβήνουν πάνω μου…
Όλα δοξάζουν εμένα, τον ανεπανάληπτο Προμηθέα, το σαγηνευτικό Γανυμήδη.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΥΘΟ

Η ψυχή του Κόσμου και της Ζωής

Το σύμβολο του Υδροχόου είναι η μορφή ενός νέου ο οποίος χύνει πάνω στη Γη το νερό της ζωής, το στοιχείο δηλαδή της αναγέννησης. Το ζώδιο αυτό είναι αφιερωμένο στη θεά Ήρα, η οποία είναι το σύμβολο της ισχυρότερης θηλυκής αρχής. H μυθολογία λέει πως η Ήρα ήταν κόρη του Kρόνου και της Ρέας και σύζυγος του Δία. Εκπροσωπούσε τη γονιμότητα, την αφθονία, την ψυχή του Κόσμου και της Ζωής. Ήταν η πιο ανυπότακτη θεϊκή μορφή και η μεγαλύτερη επαναστάτρια του Oλύμπου. Περήφανη και μεγαλοπρεπής, δεν πείθεται εύκολα από τους άλλους, αλλά με βοηθό τη λογική και τη διαίσθησή της επαναστατεί, καταδιώκει και εκδικείται. Όμως, είχε και ευαίσθητη ψυχή. Όλοι οι νικημένοι και οι δοκιμασμένοι από τη μοίρα τους έβρισκαν με τη βοήθειά της άσυλο, υποστήριξη και περίθαλψη. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, το όνομά της δηλώνει τον «αέρα». Το ίδιο και άλλοι ποιητές και φιλόσοφοι τη θεωρούν την προσωποποίηση του αέρα μεταξύ ουρανού, γης και θάλασσας. Θεωρείται η μητέρα του Ήφαιστου, του Άρη και του Προμηθέα και η τροφός του Eρμή. O Πλούταρχος την ονομάζει «σκιά της Γης» και ο Παυσανίας τη χαρακτηρίζει «ισχύ και ανάσα του Ουρανού», όπως επίσης σύμβολο μιας κοσμογονικής δύναμης.

Τα πλεονεκτήματα

Προοδευτικός, ενδιαφέρετε για τους άλλους, προοδευτικός, δίκαιος, άγγελος σωτηρίας, δημιουργικός, λαμπερός, περιπετειώδης, πράος, ευαίσθητος, ταλαντούχος, πνευματώδης, αγαπάει τα παιδιά, τα ζώα, ερωτικός, καλλιτεχνική φύση.

Τα μειονεκτήματα

Ατίθασος, εκδικητικός, σκληρός, άγγελος εκδίκησης, ανικανοποίητος, κτητικός, ευάλωτος στις αλλεργίες, φιλάσθενος, ευσυγκίνητος.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΔΡΟΧΟΟΣ:

Η καλλιτέχνιδα

H Yδροχόος ζει για το αύριο. H μεγάλη της αγάπη είναι η ελευθερία, για να πειραματιστεί και να ερευνήσει σε χώρους που προκαλούν το ενδιαφέρον της. Θέλει να προσφέρει το χρόνο της στην ανθρωπότητα και να πετάξει με τα φτερά της φαντασίας ή της έμπνευσης. Το τραγικό με το ηρωικό παίζουν έναν περίεργο ρόλο στις σχέσεις και τις επιδιώξεις της. Αγαπάει το πράσινο, τη φύση, απλούς και καθημερινούς ήχους. H επιστήμη, η τεχνολογία, η έρευνα στο Διάστημα, η αστρολογία, η παραψυχολογία είναι οι αγαπημένες της ασχολίες και της αρέσει ακόμα να χάνεται στους ήχους της μουσικής. Ως μητέρα γίνεται το πιο αγαπημένο πρόσωπο της οικογένειας. Το πάθος λείπει από την ερωτική της ζωή, όχι όμως και η ιδιορρυθμία. O έρωτας είναι γι’ αυτήν μια τέχνη, που πρέπει να συνοδεύεται από συναίσθημα, ανθρωπιά και ισότητα. Οι πλατωνικές σχέσεις είναι γι’ αυτήν απαραίτητες. Ανικανοποίητη ιδεαλίστρια και μοναχική επαναστάτρια, συγκεντρώνει γύρω της τους πιο περίεργους ανθρώπους, οι περισσότεροι όμως είναι αδύνατο να την καταλάβουν.

ΑΝΤΡΑΣ ΥΔΡΟΧΟΟΣ:

Ο συναισθηματικός

Είναι εύστροφος και πολυτάλαντος. Έχει μια γοητεία που νομίζεις ότι σε ηλεκτρίζει, αλλά είναι δύσκολο για κάποια να τον κατακτήσει. Ακόμα κι αν δείξει πως κατακτήθηκε, μπορεί να μην είναι αλήθεια. Δεν ξεχωρίζει για την απλότητα και την αμεσότητα στην έκφρασή του. Άλλοτε λέει αυτά που πρέπει να πει και άλλοτε δεν λέει τίποτα. Είναι αρκετά σνομπ, ιδιαίτερα υπομονετικός και μόνο όταν χάνει την ψυχραιμία του, τολμά να μιλήσει στη γλώσσα των άλλων. Αγαπάει τη γυναίκα που θα επιλέξει για σύντροφό του, αλλά με ένα δικό του, εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Οι φίλοι και οι άλλες σχέσεις του παίζουν βασικό ρόλο στη ζωή του. Είναι αρκετά ανασφαλής και συχνά αδιαφορεί για το καθετί. Δεν εκφράζει εύκολα τα βαθύτερα αισθήματά του, αν και ο ίδιος έχει την ικανότητα να διεισδύει στα συναισθήματα των άλλων. Όταν αποφασίζει να αποκαλύψει με οποιονδήποτε τρόπο τον εσωτερικό του κόσμο στους άλλους, σίγουρα τους αιφνιδιάζει. Στον έρωτα είναι πολύ μυστήριος και επαγγελματικά προοδεύει θεαματικά, αλλά όχι γρήγορα. Πάνω απ’ όλα είναι ένας εγκεφαλικός τύπος άντρα, με χαρακτηριστικά πνευματικά ενδιαφέροντα και με τεράστια αποθέματα συναισθηματισμού. Θέλει όμως ειδική μεταχείριση, καθώς είναι πολύπλοκος χαρακτήρας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live