Υπάρχει διαφορά μεταξύ ερωτικής διάθεσης άντρα και γυναίκας;

Δημοσιεύθηκε στις | Κατηγορία: Σχέσεις & Σεξ

Μέγεθος κειμένου: α+ α-

Ζευγάρι σεξ

Υπάρχουν ορισμένες διαφορές στη γένεση και τη διατήρηση της ερωτικής διάθεσης ανάμεσα στα δύο φύλα, οι οποίες είναι περισσότερο ποιοτικές και λιγότερο ποσοτικές. Έχουν σχέση με τη διαφορετική ψυχοσύνθεση των δύο φύλων, τον ρόλο βιολογικών παραγόντων (όπως οι διαφορετικές ορμόνες, η ύπαρξη του κύκλου στη γυναίκα κ.λ.π.)και τις διαφορετικές προσδοκίες από τη σεξουαλική επαφή. Αυτές οι διαφορές εκφράζονται με πολλούς τρόπους.

Για παράδειγμα, στη γένεση της ερωτικής επιθυμίας του άντρα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή της αίσθησης της όρασης, ενώ στη γυναίκα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή της ακοής και της αφής. Η ερωτική επιθυμία στον άντρα έχει περισσότερο σχέση με την αναμενόμενη ικανοποίηση από την «κατάκτηση» της συντρόφου του, ενώ η ερωτική επιθυμία της γυναίκας έχει περισσότερο σχέση με την αναμενόμενη ικανοποίηση από την ύπαρξη ισχυρού συναισθηματικού στοιχείου στην επαφή με το σύντροφο της.

Παλιότερα υπήρχε η άποψη ότι οι άντρες έχουν ισχυρότερες σεξουαλικές ορμές από τις γυναίκες. Σήμερα πιστεύεται ότι αυτή η άποψη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι γενικά οι άντρες τείνουν να υπερτονίζουν την ερωτική τους επιθυμία, ενώ οι γυναίκες τείνουν να τη συγκαλύπτουν.

Πηγή: Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο

Όπου και αν βρίσκεσαι, ο,τι κι αν κάνεις, αποθήκευσε στην μνήμη του κινητού σου τους τηλεφωνικούς αριθμούς και το email του Backstage24.gr και στείλε μας την φωτογραφία, το βίντεο, το μήνυμά σου, την καταγγελία, τις παρατηρήσεις σου, για να δείξεις και να πεις αυτό που θέλεις.

Τηλ. 6978996046

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το Backstage24.gr: