Backstage24.gr
Γεύσεις

Yummy: Μους σοκολάτας!

Κλασική και αγαπημένη συνταγή σοκολάτας που ξετρελαίνει τους πάντες!

Υλικά:

200 γραμμ. κουβερτούρα
2 κ.σ. κονιάκ
3 ασπράδια αυγά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Διαδικασία: 

Με ένα μαχαίρι ξύνουμε 50 γραμμ. από τη σοκολάτα της συνταγής. Κόβουμε τα υπόλοιπα 150 γραμμ. σοκολάτας και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη συνεχίζοντας το χτύπημα… Ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκας στη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Προσθέτουμε και το κονιάκ… Όλο το μείγμα το αδειάζουμε στην υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα 2/3 της τριμμένης σοκολάτας και τη χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Ισομοιράζουμε τη μους σε 6 φλιτζάνια ελληνικού καφέ…

Την αφήνουμε να παγώσει 2 ώρες!

Related posts

Παγωμένο προφιτερόλ

paraskevi.eustathiou

Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη

paraskevi.eustathiou

Τούρτα σοκολάτας µε κρέµα και φράουλες

paraskevi.eustathiou

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου