Κλασική και αγαπημένη συνταγή σοκολάτας που ξετρελαίνει τους πάντες!
Υλικά:
200 γραμμ. κουβερτούρα
2 κ.σ. κονιάκ
3 ασπράδια αυγά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Διαδικασία:
Με ένα μαχαίρι ξύνουμε 50 γραμμ. από τη σοκολάτα της συνταγής. Κόβουμε τα υπόλοιπα 150 γραμμ. σοκολάτας και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη συνεχίζοντας το χτύπημα… Ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκας στη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Προσθέτουμε και το κονιάκ… Όλο το μείγμα το αδειάζουμε στην υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα 2/3 της τριμμένης σοκολάτας και τη χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Ισομοιράζουμε τη μους σε 6 φλιτζάνια ελληνικού καφέ…
Την αφήνουμε να παγώσει 2 ώρες!