Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ζεστή σαλάτα γαρίδας

Εύκολη και απολαυστική σαλάτα για όλα τα γούστα!

 Υλικά:

  • 680 γρ μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • Χοντρό αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι Cayenne
  • ¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκια κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 λάϊμ μεσαίου μεγέθους για να αποδώσει 1 κ.σ. ξύσμα και 4 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό
  • Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κατσαρά αντίδια, κομμένα στο χέρι σε κομμάτια
  • 1 μεσαίο πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους (περίπου 4 κούπες)
  • 225 γρ. τυρί φέτα Χωριό (περίπου 1 ½ κούπα)
  • ¼ κούπας φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. + 1 κ.γ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο-πολτοποιημένο

Εκτέλεση:

Γαρνίρετε τις γαρίδες ελαφρώς με αλάτι και πιπέρι cayenne και στη συνέχεια ζεστάνετε τις 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά.

Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και ψήστε τες για περίπου 1 λεπτό από την μια πλευρά, μέχρι να γίνει ροζ.

Αναποδογυρίστε τις γαρίδες και προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λάϊμ και την 1 κ.γ. χυμό λάϊμ.

Μειώστε τη φωτιά σε μεσαία και ψήστε τις γαρίδες για περίπου 1 ακόμα λεπτό.

Σε μια μεγάλη λεκάνη και με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τις υπολειπόμενες 2 κ.σ. λάδι και την 1 κ.σ. χυμό λάϊμ.

Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε τα αντίδια και το πεπόνι και ανακατέψτε πολύ καλά.

Μοιράστε την σαλάτα ισομερώς σε 4 πιάτα και γαρνίρετε από πάνω με τις γαρίδες, το τυρί, την μέντα και τον κόλιανδρο και σερβίρετε.

Related posts

Μίνι muffins με φέτα και πιπεριά

editor

Σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με φυστικοβούτυρο

Γιάννης Μαυρίδης

Λαζάνια φούρνου με σπανάκι και φέτα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live