Εύκολη και απολαυστική σαλάτα για όλα τα γούστα!
- 680 γρ μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
- Χοντρό αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι Cayenne
- ¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκια κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 λάϊμ μεσαίου μεγέθους για να αποδώσει 1 κ.σ. ξύσμα και 4 κ.γ. φρεσκοστυμμένο χυμό
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 2 κατσαρά αντίδια, κομμένα στο χέρι σε κομμάτια
- 1 μεσαίο πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους (περίπου 4 κούπες)
- 225 γρ. τυρί φέτα Χωριό (περίπου 1 ½ κούπα)
- ¼ κούπας φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. + 1 κ.γ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο-πολτοποιημένο
Εκτέλεση:
Γαρνίρετε τις γαρίδες ελαφρώς με αλάτι και πιπέρι cayenne και στη συνέχεια ζεστάνετε τις 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά.
Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και ψήστε τες για περίπου 1 λεπτό από την μια πλευρά, μέχρι να γίνει ροζ.
Αναποδογυρίστε τις γαρίδες και προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λάϊμ και την 1 κ.γ. χυμό λάϊμ.
Μειώστε τη φωτιά σε μεσαία και ψήστε τις γαρίδες για περίπου 1 ακόμα λεπτό.
Σε μια μεγάλη λεκάνη και με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τις υπολειπόμενες 2 κ.σ. λάδι και την 1 κ.σ. χυμό λάϊμ.
Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε τα αντίδια και το πεπόνι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Μοιράστε την σαλάτα ισομερώς σε 4 πιάτα και γαρνίρετε από πάνω με τις γαρίδες, το τυρί, την μέντα και τον κόλιανδρο και σερβίρετε.