Backstage24.gr
Γεύσεις

Ζυμαρικά με σπαράγγια και προσούτο

Υλικά:

350 γρ ζυμαρικά
200 γρ πράσινα σπαράγγια
100 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ βραστό προσούτο
50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
30 γρ λευκό κρεμμύδι
20 γρ βούτυρο
15 φύλλα βασιλικός
Αλάτι
Πιπέρι

 
Προετοιμασία:

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το βραστό προσούτο σε κύβους.
Βράστε τα σπαράγγια, κόψτε σε κομμάτια μερικών εκατοστών σε ένα λίτρο αλατισμένο νερό για περίπου τρία λεπτά.
Ροδίστε το προσούτο με το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε τα βρασμένα σπαράγγια και καρυκεύστε τα με μία πρέζα αλάτι.
Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, γυρίστε τα σε ένα τηγάνι, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σοτάρετε για μερικά λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και πιπέρι κατά βούληση.
Tips:

Αν δεν βρείτε φρέσκα σπαράγγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα (τα οποία είναι εξίσου καλά), φροντίζοντας να βράσετε τις άκρες για λίγο για να μην λιώσουν. Χρησιμοποιήστε τις άκρες των σπαραγγιών για να γαρνίρετε το πιάτο.

Πηγή: Η συνταγή της παρέας

Related posts

Ψητά λουκάνικα με φινόκιο και κόκκινο κρασί

supervisor

Γρήγορη πίτσα απο τον Άκη Πετρετζίκη! -(video)

Αναστάσης Δαφνής

Ινδικά κεφτεδάκια

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live